Diada de Falcons de Barcelona

El passat diumenge 26 d’octubre, els Falcons de Barcelona van celebrar la seva Diada, que com cada any sol marcar pràcticament el final de la seva temporada i que, com cada any també, sol suposar el retrobament amb molts ex-falconers disposats a tornar un dia per contribuir a fer més gran la colla. En aquesta ocasió éren al voltant de 90 falconers i segurament la vegada que han estat més gent vestits de blanc i enfaixats de vermell al damunt d’un escenari.

El format de la diada ha anat evolucionant al llarg de la seva història i aquest any s’hi han introduït alguns canvis per tal de fer-la més àgil i més vistosa. S’ha modificat el traçat de la cercavila i s’ha reduït el nombre de colles convidades que en aquest ocasió van ser,  els Gegants del Pi, els Geganters de la Barceloneta, Trinigrallaos i Falcons de Llorenç del Penedès.

Totes les colles vam ser convocades a les 10 del matí a la Plaça de les Beates, al davant de la seu de FdB, la Casa dels Entremesos.

Per començar vam compartir allí mateix un esmorzar per agafar forces. Tot seguit vam iniciar la cercavil·la que va passar per llocs tan emblemàtics de la ciutat comtal com ara la Catedral, la Plaça Sant Jaume, la Basílica de Santa Maria del Mar, el Fossar de les Moreres, el passeig del Born i finalment va acabar al Mercat del Born, lloc on es van realitzar les actuacions.

2014_10_26_Diada_Falcons_de_Barcelona (62)

L’actuació va començar amb l’exhibició dels Falcons de Llorenç del Penedès, la única colla del món falconer que segueix la corrent tradicional preservant els orígens gimnàstics, van estar acompanyats per la música dels Trinigrallaos. Tot seguit van ballar els Gegantons del Pi. La història d’aquests gegantons es remunta a finals del segle XVIII. El següent ball fou a càrrec de la Tarasca de Barcelona portada per l’Associació de Geganters de la Barceloneta, que és un element del bestiari que forma part del Seguici Popular de la Ciutat de Barcelona. Finalment va realitzar l’actuació Falcons de Barcelona que va ser ni més ni menys que un reflex del que ha estat aquesta temporada, consolidant les seves millors figures i pujant el nivell general dels seus falconers. Això darrer ho demostra que poguéssin posar fins a 13 puntes a la serra (dues d’elles de tres pisos), acompanyar la pira 5-5 amb dues 4-3 al costat, acompanyar l’avet de 8 amb dos avets de 6, acompanyar el vol de 5 amb dos vols de 4 i quatre vols de 3 i fer l’escala de 9. A aquest repertori s’hi va sumar altres figures multitudinàries que van realitzar durant la cercavila com ara la doble escala de 7 amb pilar al mig, la piràmide de 4 amb sis piràmides de 3 o la tripira 5-5. Aquesta consolidació de grans figures sumada a la major entitat de les figures d’acompanyament fan estar molt esperançats de cara a la propera temporada.

2014_10_26_Diada_Falcons_de_Barcelona (193)

0 Respostes to “Diada de Falcons de Barcelona”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari




Calendari de Publicacions i Actuacions

Octubre 2014
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031