Per què aquest blog?

Bé, primer caldria justificar el perquè del nom. Resulta que voliem que aquest espai fos un punt de difusió d’informació sobre totes les colles del món falconer.

Degut a la gran diversitat de figures, complexitat, noms otorgats a cada figura segons les colles i lloc d’origen feia impossible arribar a un nom que ens representés a tots. Hem buscat relacions amb els colors de les faixes (faixes de tots colors), però no totes les colles en porten. Em buscat figures en comú i amb les que ens identifiquèssim plenament (però que possàvem Escala o Cabdil?, Pira o Pou?, etc).

Hem trobat finalment dos punts que ens diferenciaven totalment dels castells a simple vista, totes les colles tenim figures en les quals els peus van sobre l’esquena, i probablement el que abans es copsa a simple vista si ens veiem tots junts, tots ANEM DE BLANC!

Escales conjuntes, Trobada de colles

Escales conjuntes, Trobada de colles

Pel que fa al contingut d’aquest bloc, el que pretenem és anar reunint cròniques actuals sobre les 6 colles actives: Llorenç del Penedès, Vilafranca, Vilanova, Piera, País del Cava i Barcelona. Anar informant sobre els diferents esdeveniments més importants i recuperar anècdotes i cròniques sobre les actuacións més sonades.

Sokol, l\'origen dels falcons

Sokol, l'origen dels falcons

També estaria bé intentar recuperar i publicar documents sobre colles no actives com podríen ser els falcons d’Ivars d’Urgell, de Sitges, de Solivella, dels Monjos…

Per tant si finalment conseguim obtenir una gran difusió, podría ser un primer pas cap a una idea clara i entenedora del que ha estat la història falconera; una visió des dels anys 30.
Per a la bona difusió d’aquest blog, poc a poc, s’aniran buscant cronistes arreu que ens puguin oferir les cròniques de les seves colles, en el cas que les actuacions siguin conjuntes procurarem que la redacció sigui el més neutre possible comentant per igual sobre totes les colles. A més, intentarem completar la informació amb altres articles de diaris, i links d’altres webs, diaris i radios que difonguin el fet falconer.
Per a qualsevol dubte i suggeriment (a part dels comentaris que podeu deixar en aquest bloc), podeu contactar amb nosaltres a anemdeblanc@hotmail.com.
Atentament,

La redacció

1 Resposta to “Per què aquest blog?”


  1. 1 Elvira Rovira Redondo Setembre 2, 2014 a les 9:54 am

    Hola falcons em dic Elvira i pertanyo a una associació UNESCO de Sant Adrià de Besòs. Com sabreu sóm voluntaris que treballem per la difusió de la nostra cultura,la llengua, la ciència, l’educació, etc.
    El cas és que ens agradaria donar a coneixer en la nostra ciutat la vostra activitat com a falcons i ens han arribat notícies dels preus d’algunes colles que superen en molt les nostres possibilitats. Dins de la vostra federació potser hi ha algún grup més econòmic?
    En agradaria saber-ho. Moltes gràcies.


Deixa un comentari




Calendari de Publicacions i Actuacions

Juliol 2008
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031