FALCONS DE BARCELONA A LES FESTES DE LA MERCÈ 2014

La Festes de la Mercè, comencen amb el Toc d’Inici. Divendres, 19 de Setembre, Falcons de Barcelona, per tercer any consecutiu van participar en el Toc d’Inici de les festes de la Mercè. Es tracta d’un acte molt protocol·lari i solemne on cada colla te una coreografia única per l’ocasió, que executa al so de la música interpretada pels Ministrils del camí Ral.

Tan bon punt acaba el pregó de la Mercè, que dona inici a les festes de la nostra patrona, van sortir per la porta de l’Ajuntament al davant d’una plaça Sant Jaume plena de gom a gom totes les colles que participem en aquest esdeveniment: una mostra del seguici més emblemàtic de la ciutat comtal amb bestiari, gegants, diables, cavallets cotoners, falcons…

Després de l’entrada a plaça amb pilar caminats, van esperar torn per a poder realitzar la figura, el Trèvol, un figura que només fan durant el Toc d’Inici i que està sincronitzada amb la música que es va composar per aquest ocasió. Es tracta d’una figura composta per 3 piràmides de drets amb un pilar de 3 al mig, pensada per poder ser vista des de tots els angles que permet d’escenari, és a dir, des de qualsevol costat. En acabar totes les colles van realitzar una serra de 9 puntes.

2014_09_19_Toc_ d'Inici (145)

Diumenge 21 va ser el torn del Matí de Falcons amb Falcons de Castellcir com a convidats.

Es van Trobar a la Plaça Nova per anar plegats en cercavila a la plaça St. Jaume a fer una actuació de màxims.

La plaça està plena de gom a gom, de turistes, despistats, de gent que els coneix be i de gent que potser els va veure un any per casualitat i que ara té marcat aquest dia al calendari per que els va agradar la seva actuació.

La mini actuació a plaça nova va començar puntual i va transcórrer amb fluïdesa per part de les dues colles. Els de Barcelona van realitzar dues pires 4-4 simultànies, una tripira 5-4 (la segona que fèien en la seva història) i un avet gran.

Posteriorment van entrar a plaça amb la majestuosa escala caminada, 4 pilars de 3 i 8 pilars de 2.

2014_09_21_Mercè (50)

A les 11 va començar l’actuació de Falcons de Castellcir, una colla que tot i comptar amb menys falconers que la de la ciutat, va executar les figures amb una gran elegància.

En arribar el nostre torn dels barcelonins, van deixar els nervis i l’emoció aparcats a les escales del escenari i van realitzar totes i cada una de les figures que teníem plantejades amb solvència: demostrant que han treballat bé, que han fet els deures i que han consolidat aquelles estructures que a hores d’ara són el seu sostre. Vam començar, amb una serra de 13 puntes; a causa de lesions només van poder posar-hi un pilar de 3, tot i que durant l’any l’havien sovintejat amb 2 pilars.

2014_09_21_Mercè (166)

Tot seguit, la pira 5-5 acompanyada de 2 pires 3-2, durant aquest any li han pres la mida. De planxes, a l’escenari de Sant Jaume només n’hi caben 3 i de ventiladors 4: doncs això és el que van fer. El vol de 5, el van voler acompanyar de 2 vols de 4 i 2 vols de 3, omplint tot l’escenari. La piràmide de 4 va estar rodejada de 6 piràmides de 3, convertint l’escenari en un autèntic bosc de piràmides. Van encarar la recta final amb l’escala de 9, havien caigut una vegada aquest any, durant el primer tram de temporada, arribant tant sols a col·locar l’enxaneta. Potser havia estat agosarat tirar aquesta construcció tan aviat però des que han tornat de vacances d’estiu havien comptat les escales de 9 per descarregades, les saben fer, tenien l’experiència de 2 descarregades aquest any i sobretot, quant va tocar patir, tothom va apretar al màxim, i apretar i apretar per no deixar-la anar. Tot i el cansament, l’escala es va treballar al màxim que els va fer guanyar un merescudíssim aplaudiment.

2014_09_21_Mercè (119)

Per acabar vam realitzar 2 ventalls grans acompanyats de 2 ventalls.

Ara es pot dir que tenen un bon nivell ben consolidat i que tenen el repte de pujar el llistó en aquests pocs mesos que els queden de temporada.

La Mercè 2015 segur que tornaran a superar-se, perquè Falcons de Barcelona només sap anar amunt, amunt, amunt!

Les festes van continuar dimecres 24 de setembre de 2014, dia de la Mercè, els músics de Falcons de Barcelona acompanyats d’altres Falcons i de tots els grallers de la ciutat van participat a les clàssiques matinades de Festa Major.

2014_09_24_Matinades_Mercè (35)

Amb les gralles i els tabals com a protagonistes per a fer saltar del llit als que viuen al barri Gòtic, van recórrer els carrers des de la plaça de la Mercè, davant de la basílica dedicada a la patrona i acabant a Pl. Sant Jaume.

Cal destacar que a la plaça del Pi Falcons de Barcelona en col·laboració amb Castellers de Barcelona van fet un pilar de quatre en agraïment al Bar del Pi.

2014_09_24_Matinades_Mercè (21)

Aquesta Mercè’14 va acabar de manera molt peculiar.

Van ésser convidats a participar a la Xarxa Humana,  espectacle dirigit per la Fura dels Baus, a la cloenda de la 19a Mostra d’Associacions de Barcelona a Plaça Catalunya.

Una treintena de falconers de la colla comtal van estar durant 2 dies assajant per poder realitzar aquest espectacle impresionant.

Aquesta Mercè, sens dubte serà dificil d’oblidar, i ara nomès cal començar el compte enrera per preparar la del 2015, on de ven segur intentaran tornar-se a superar.

2014_09_24_Xarxa_Humana_(Fura_dels_Baus) (157)

0 Respostes to “FALCONS DE BARCELONA A LES FESTES DE LA MERCÈ 2014”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari




Calendari de Publicacions i Actuacions

Setembre 2014
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930